400-річний "Дуб на Сетомлі" у Києві оголосили пам'яткою природи

400-річний дуб у Шевченківському районі на території парку "Нивки" був оголошений пам'яткою природи місцевого значення

Київська міська військова адміністрація затвердила Положення про пам'ятку природи місцевого значення "Дуб на Сетомлі". 400-річний дуб розташований у парку "Нивки" в Шевченківському районі столиці. За інформацією КВ, про це йдеться в розпорядженні КМВА № 48 від 30 січня 2023 року.

Згідно з цим документом, 400-річний дуб у парку "Нивки" в Шевченківському районі Києва був оголошений пам'яткою природи місцевого значення рішенням Київської міської ради від 1 грудня 2011 року.

Ця пам'ятка природи належить до природно-заповідного фонду України і охороняється як національне надбання, на яке поширюється особливий режим охорони, відтворення та використання.

На момент оголошення пам'яткою природи вона являла собою 400-річний черещатий дуб, розташований на вулиці Авіаконструктора Ігоря Сікорського. Відомо, що дуб отримав свою назву від літописної річки Сетомль (нині Сирець), де він розташований.

Наразі дерево перебуває у віданні КП по утриманню зелених насаджень Шевченківського району.

Як зазначено в розпорядженні, ця пам'ятка оголошується з метою охорони та збереження унікального дерева в природному стані як невід'ємної частини світової природної системи, цінної з наукової, пізнавальної та естетичної точки зору.

Раніше повідомлялося, що 500-річну липу у Києві визнали пам'яткою природи місцевого значення. Київська міська військова адміністрація затвердила положення про пам'ятку природи місцевого значення "Вікова липа". 500-річна липа знаходиться на вулиці Володимирській у Шевченківському районі столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися