У Києві виявили випадок сказу у домашньої кішки

За результатами лабораторних досліджень встановлено позитивний діагноз на сказ

У Києві підтвердили сказ у кішки, яку киянка підібрала на вулиці і принесла до своєї квартири. Тварина загинула від хвороби. Господарі оселі не постраждали. Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в Києві, передають "Коментарі".

Ветеринари з'ясували, що киянка знайшли двох кішок у Боярці близько трьох тижнів тому. Жінка доглядала за ними у себе вдома, у Києві на Відрадному. За словами власниці, тварини утримувалися в клітці.

27 січня одна з тваринок відмовилася пити і їсти, почала поводитися агресивно. Через два дні господиня вирішила відвезти хвору кішку до ветеринарної клініки, але по дорозі тварина померла.

Після аналізів у тварини підтвердили сказ. Мешканка Києва запевнила, що хвора тварина не кусала людей. Друга кішка проходить курс обов'язкової вакцинації.

Держпродспоживслужба ініціювала засідання протиепізоотичної комісії при Київській міській державній адміністрації для організації заходів щодо запобігання поширенню сказу.

Нагадуємо, що у Держпродспоживслужбі наголосили на необхідності щорічної обов'язкової вакцинації всіх домашніх улюбленців проти сказу. Експерти нагадали, що сказ є гострою вірусною хворобою, до якої сприйнятливі не тільки всі теплокровні тварини, а й люди.

Зазвичай захворювання проявляться паралічами та закінчуються смертю. Зараження на сказ відбувається під час укусу, а також коли слина хворої тварини потрапляє на пошкоджені ділянки шкіри чи слизові оболонки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися