На Київському водосховищі врятували рибалок (ФОТО)

Що відомо про надзвичайну ситуацію

На Київському водосховищі групу "відчайдух-рибалок" доправили до берега з залишків криги. Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій в Київській області, передають "Коментарі".

За даними рятувальників, у Вишгороді на Київському водосховищі знайшли групу з десятьох рибалок, які вибрались з вудками на вкрай небезпечний і тонкий льодовий покрив.

"Побачивши таку "картину", фахівці Водолазно-рятувальних  робіт м. Вишгород поспішили до відпочиваючих. Провівши з ними профілактичні бесіди про потенційну небезпеку, на яку наражають себе присутні, рибалки погодились покинути водойму у супроводі фахівців Служби порятунку", — йдеться в повідомленні ДСНС.

Рятувальникам вдалось попередити потенційну надзвичайну ситуацію у акваторії Київського водосховища.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Вишгородському районі Київської області врятували рибалок, які дрейфували на крижині у Київському водосховищі. Рятувальники доправили до берега одинадцять рибалок, які дрейфували на крижині. Це сталося в січні. Група рибалок дрейфували на крижині у Вишгороді на Київському водосховищі.

Нагадаємо, що у Київській області запровадили заборону на вилов риби в зимувальних ямах. Заборона триватиме до початку нерестової кампанії 2023 року. Окрім того, на даних ділянках забороняється здійснювати промисловий лов, проводити будівельні, днопоглиблювальні роботи, видобувати пісок і гравій, прокладати кабелі, трубопроводи та інші комунікації. Подробиці про те, де не можна рибалити, — за посиланням.

Крім цього, у Київській області під час дії воєнного стану заборонили полювання. В якості винятку дозволено полювання для регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів. 

Читайте також, що у Києві та Київській області набули чинності нові правила рибальства.

Читайте также