У Київській області рибалки провалились під кригу

Подробиці надзвичайної ситуації

У Київській області врятували рибалок, які провалились під кригу. Подробиці розповіли у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у регіоні, передають "Коментарі".

За даними відомства, надзвичайної ситуація сталася сьогодні, 18 лютого, на одній з водойм в Обухівському районі Київської області. Рятувальникам повідомили, що двоє чоловіків потребують допомоги. Це сталося поблизу міста Кагарлик.

Чоловіки провалились під лід та знаходились на відстані 20 метрів від берега. Один з рибалок зумів вибратись на льодяну поверхню, а інший по прибуттю рятувальників перебував в крижаній воді. Рибалок доправили до берега, одного з них передали працівникам екстреної медичної допомоги.

Тиждень тому на Київському водосховищі групу "відчайдух-рибалок" доправили до берега з залишків криги. У Вишгороді знайшли групу з десятьох рибалок, які вибрались з вудками на вкрай небезпечний і тонкий льодовий покрив.

Нагадаємо, що у Київській області запровадили заборону на вилов риби в зимувальних ямах. Заборона триватиме до початку нерестової кампанії 2023 року. Окрім того, на даних ділянках забороняється здійснювати промисловий лов, проводити будівельні, днопоглиблювальні роботи, видобувати пісок і гравій, прокладати кабелі, трубопроводи та інші комунікації. Подробиці про те, де не можна рибалити, — за посиланням.

Крім цього, у Київській області під час дії воєнного стану заборонили полювання. В якості винятку дозволено полювання для регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів. 

Читайте також, що у Києві та Київській області набули чинності нові правила рибальства.

Читайте также