Екологи відправили у небо 150 щигликів

Держекоінспекція Столичного округу конфіскувала близько півтори сотні щигликів у браконьєрі на Київщині


"Вчора інспекція Столичного округу отримала інформацію стосовно незаконного перевезення цих рідкісних птахів для подальшого продажу. Сьогодні вранці оперативна група ДЕІ виїхала на місце, про яке йшлося у зверненні, та затримала браконьєрів. У порушників було вилучено коробки, в яких знаходилось близько півтори сотні птахів",  - повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований на своїй сторінці в Фейсбуці.

Конфісковані щиглики переночували в Держекоінспекції. А вдень їх відпустили на волю.

"Уже сьогодні о 15:00 будемо випускати птахів у їх середовище проживання. Це відбудеться поблизу кінно-спортивного клубу "Магнат" (село Чубинське)", - додав Андрій Мальований.

Проте їхні викрадачі так легко не відбудуться, інспектори вже скерували справу до суду.


фото Держекоінспекції
фото Держекоінспекції

 

 

Це не перше звільнення рідкісного птаха. Так, у січні 2019 року у Борисполі митники затримали вантаж із 1600 живими птахами. Їх незаконно намагалися вивезти до Йорданії. Тоді щигликів  теж випустили на волю.

 

Довідка "Коментарів":

Щиглик — барвиста пташка із дзвінким голосом. Розміром приблизно з горобця - довжина тіла близько 12 см, маса тіла — 14—18 г. В Україні живе повсюди – в листяних та мішаних лісах, парках, садах. Зимує теж тут, не відлітає. Птахи дуже корисні для садівників, вони винищують тлю, а також насіння бур’янів.

На картинах митців доби Ренесансу можна помітити щигликів. Бо цей птах є символом страстей Христових. Зазвичай з’являвся в руках немовляти Ісуса як передвісник його майбутніх страждань. Існує легенда, що  щиголь пролітав над Ісусом, коли той ніс хрест на Голгофу, та вирвав терновий шип, що вп’явся в лоб Христа. Кров бризнула на голову пташки з відкритої рани та забарвила в червоний колір.

Птах охороняється Бернською конвенцією про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Елена

4 березня 2021, 09:39

Если птицы охраняются международными конвенциями, а так же занесены в красную книгу, то почему браконьеров отлавливающих их, в худшем случае, "наказывают" незначительными штрафами? Разве уничтожение краснокнижных животных, птиц- не уголовное преступление? Дали бы срок с конфискацией, глядишь, желающих заниматься отловом поубавилось бы!

Олександр

3 березня 2021, 18:35

Дуже добра справа, на 150 птахів в лісах стало більше. Є надія що вони будуть вдало розмножуватися.

Т

3 березня 2021, 18:17

щелчок пролетал

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися