Під Києвом стався порив на водогоні: де немає води

Що відомо про аварійну ситуацію з водопостачанням

У Київській області стався порив на водогоні в Бучі. Про аварію розповіли в комунальному підприємстві "Бучасервіс", передають "Коментарі".

За даними місцевих комунальників, через порив на водогоні в Бучі без водопостачання залишилася частина вулиці Інститутської у будинках від №33 до №61.

"З незалежних від нас причин оперативно усунути прорив не вдасться. Ремонтні роботи, найімовірніше, триватимуть кілька днів. Врахуйте це при плануванні своїх вихідних. Про будь-які зміни повідомимо вам першими", — йдеться в повідомленні КП "Бучасервіс".

Які саме причини заважають комунальникам розпочати ремонт на водогоні в Бучі у підприємстві не назвали.

Напередодні в Бучанській територіальній громаді зайнялася електрична підстанція. В комунальному підприємстві "Бучасервіс" заявили, що через аварію на електропідстанції впродовж 30 хвилин у частині Бучі не було електрики. Зокрема, по вулицях Вокзальній, Новому Шосе, Пушкінській та Шевченка. Енергетики оперативно зреагували і переключили електропостачання на запасну лінію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку міста Ірпінь скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять до берегу річки рештки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів — цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен тони пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча та завдає непоправної шкоди довкіллю. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Нагадаємо, у Вишгороді наступного тижня заплановано провести хлорування води. Місцевий водоканал протягом двох днів буде проводити роботи з профілактичної дезінфекції водопровідної мережі. Користуватися холодною водою можна буде тільки після завершення профілактики. Перед користуванням необхідно злити воду з водопровідного крану протягом 15 хвилин.

Читайте також, чому "Київводоканал" звинуватили у неадекватних витратах грошей під час війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


дом

22 квітня 2023, 16:40

Сучара Фседорук,сів на труби Ірпіньводоканал ,вислає всім мешканцям рахунки на оплату за воду ,і Ірпіньводоканал також шле платіжки.Тепер вимагають гроші поки дві організації.В бучасервісі крім новеньких авто Нічого нема. Питання -коли посадять Вовра Фседорук.??

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися