В Голосіївському парку у Києві навмисно підпалюють дерева (ФОТО)

Що відомо про пожежі в заповідній зоні столиці

У Києві на території Національного природного парку "Голосіївський" сталося кілька пожеж. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організації.

"У нас в районі з’явився палій. За кілька днів в НПП Голосіївський погашено п’ять локальних пожеж, які  без втручання, могли б перерости в глобальні. Зловмисник або зловмисники підпалювали сухі дерева зсередини, щоб пожежу не можна було б побачити одразу, а після розгорання вогонь перекидався на навколишні живі дерева", — розповіли в НПП "Голосіївський".

На період дії воєнного стану в Україні населенню заборонено відвідування лісів у Києві, а також в'їзд до них автомобілів та іншої техніки. В разі порушення цієї заборони порушникам загрожують штрафи та компенсація збитків, нанесених зеленим зонам.

За порушення вимог пожежної безпеки в лісах штрафи становлять від 1530 до 4590 гривень, а за знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі — від 4590 до 15300 гривень. Окремо будуть обраховані збитки за пошкодження природоохоронного фонду. 

Нагадаємо, що у Києві активісти вирішили привернути увагу мера столиці Віталія Кличка до скандалу з будівництвом паркінгу на Оболоні муралом. Мешканці Оболоні виступають за створення парку в Оболонському районі Києва та проти забудови території зеленої зони на вулиці Прирічна паркінгом. Намалювали мурал, присвячений меру Києва Віталію Кличку саме там, де планують побудувати дворівневий паркінг. Активісти цим малюнком нагадали Кличку, ким його пам’ятають кияни та натякнули на те, що він може залишиться в історії столиці зовсім не в позитивному світлі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Дарницькому районі Києва почали будівельні роботи в парку "Срібний кіл".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися