Запобігли масштабному вибуху: у Києві з палаючої будівлі винесли боєприпас (ФОТО)

Столичні вибухотехніки попередили масштабний вибух

Вибухотехніки у Києві змогли запобігти потужному вибуху, вилучивши боєприпас з палаючої будівлі. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Під час ворожої атаки на столицю, поліцейські-вибухотехніки прибули на місце, де впали уламки безпілотника, пошкодивши будівлю фабрики та спричинивши пожежу. Бойова частина дрона, що не здетонувала, залишилася у вогні. Поліцейські, ризикуючи життям, пробиралися крізь дим і вогонь, щоб винести боєприпас.

Це сталося у Голосіївському районі Києва. Під час чергового обстрілу столиці уламки безпілотника впали на будівлю фабрики, спричинивши загорання. На місце події негайно виїхали всі екстрені служби, в тому числі поліцейські-вибухотехніки.

Під час гасіння пожежі рятувальники ДСНС помітили в приміщенні бойову частину дрона, що не розірвалася, і повідомили про це поліцейським. Через високу температуру боєприпас міг здетонувати будь-якої миті і спричинити потужний вибух із серйозними наслідками.

Не вагаючись, поліцейські увійшли в будівлю крізь вогонь, одягнувши спеціальну амуніцію та дихальні апарати. Ризикуючи власним життям, поліцейські знешкодили 50-кілограмову бойову частину безпілотника. Потім команда вибухотехніків винесла боєприпас у безпечне місце.

Нагадуємо, що трьом посадовцям та охоронцю медичного закладу повідомлено про підозру за фактом недопуску громадян до укриття в Києві. Як повідомлялося раніше, внаслідок російського ракетного удару по столиці в ніч на 1 червня 2023 року загинуло троє людей, у тому числі дитина 2013 року народження. Громадяни намагалися потрапити в укриття поліклініки в Деснянському районі столиці, але двері були зачинені.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися