Стало відомо, скільки кияни могли недосипати через обстріли окупантів у травні

Як повітряні атаки росіян могли вплинути на тривалість сну мешканців столиці

У травні Київ зазнав 32 повітряні атаки окупантів, 23 з яких тривали вночі та зранку - з 22:00 до 07:00. Forbes підрахував, як повітряні тривоги у травні вплинули на тривалість сну мешканців столиці.

За нормальних умов приблизна кількість сну людини на місяць становить 217 годин. За даними Forbes, якщо киянин або киянка не спить протягом повітряної тривоги та годину після неї, місячний недосип мешканця столиці становитиме 84 години - 39 відсотків від норми.

Якщо мешканець або мешканка Києва прокидатиметься від кожної повітряної тривоги і лягатиме спати через 30 хвилин після її початку, то недосипання становитиме 11,5 годин на людину, або 5 відсотків від норми.

У травні не було жодного тижня, коли б РФ не атакувала Київ вночі. Під час травневих повітряних атак окупантів українські Повітряні сили знищили щонайменше 87 ракет і 262 дрони.

Нагадуємо, що трьом посадовцям та охоронцю медичного закладу повідомлено про підозру за фактом недопуску громадян до укриття в Києві. Як повідомлялося раніше, внаслідок російського ракетного удару по столиці в ніч на 1 червня 2023 року загинуло троє людей, у тому числі дитина 2013 року народження. Громадяни намагалися потрапити в укриття поліклініки в Деснянському районі столиці, але двері були зачинені.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися