До коней у «Мамаєвій слободі» не пускають зоозахисників, і , навіть, поліцію. Повідомляють UAnimals

Наприкінці березня мережу сколихнула повідомлення про те, що в київському музеї просто неба "Мамаєва Слобода" гинуть коні.

"Коментарі" повідомляли про це в матеріалі "Коней морять голодом": що відомо про ситуацію у Мамаєвій слободі".

"Ще 29 березня зоозахистики  одразу відреагували на ситуацію й сконтактували із заступником директора музею. Зі слів чоловіка, "один кінь справді помер, але через набряк легень від герпесвірусу, а решта коней здорові". Втім, пустити нас на територію, щоби ми могли в цьому переконалися, він відмовився", - розповідають UAnimals на своїй сторінці в ФБ.

Тому зоозахисники звернулися до Держпродспоживслужби України, на яку покладено функції з реалізації державної політики у галузі ветеринарної медицини, з проханням провести перевірку. Бо така ситуація має бути вирішена на державному рівні, а тварини врятовані.

Зі слів зоозахисників випливає, що ще 30 березня фахівці Держпродспоживслужби Києва виїздили безпосередньо до музею просто неба "Мамаєва Слобода".

 "Впустити державних службовців у закритий парк охоронець відмовився, через що була викликана моніторингова група по Солом’янському району в складі представників Національної поліції України, Муніципальної охорони та ГУ ДПСС у Києві. Мотивуючи тим, що "Мамаєва Слобода" є приватною територією, охорона так само відмовила в доступі і їм"

Зоозахисники стверджують, що телефоном представники парку також відмовилися коментувати ситуацію й надати доступ.

Наразі, зоозахисники очікують відкриття кримінальної справи та повторної спроби Держпродспоживслужби здійснити законну перевірку на території "Мамаєвої Слободи".


"Мамаєва слобода" на своїй сторінці у ФБ нарешті показала відео з кіньми.

"Будь-яку тварину порівняти в літній та післязимовий період і все ж буде певна різниця. Коні доглянуті, мають достатню кількість їжі та професійного тренера" - йдеться у дописі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися