У Києві в торговій мережі кулінарією отруїлись люди

У продукції власного виробництва знайшли сальмонелу

У Києві в однієї з торговельних мереж внаслідок вживання продукції власного виробництва отруїлися люди. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київський міський центр контролю та профілактики хвороб.

За даними організації, випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію протягом кількох днів зареєстрували в Оболонському районі Києва. У всіх трьох випадках люди їли кондитерські вироби. Бактеріологічне обстеження на кишкову групу інфекцій отриманих зразків виявило наявність в продуктах сальмонели.

Наразі всі пацієнти отримали необхідну медичну допомогу й перебувають на амбулаторному лікуванні. Про випадки захворювання та результати обстеження експерти Київського міського центру контролю та профілактики хвороб проінформували Головне управління Держпродспоживслужби у Києві та Департамент охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації. Розпочато епідеміологічне розслідування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на ярмарках у Києві заборонили продаж швидкопсувних продуктів. Заборона стосується свіжого м’яса, ковбасних виробів, живої та свіжомороженої риби, морепродуктів, молока і молочної продукції та ще низки продуктів. Обмеження діятимуть до кінця липня.

Нагадаємо, у Києві за хабар за дозвіл на стихійну торгівлю затримали працівника райдержадміністрації та його спільника. Державний службовець однієї з районних державних адміністрацій Києва вимагав та отримував щомісячну данину з чоловіка, який "тримав" нелегальні торгові точки, замість того, щоб перешкоджати незаконній торгівлі.

Читайте також, чому на ярмарках та ринках у Києві посилили контроль за продуктами.

Читайте также