У Києві та Київській області буде чутно потужні вибухи

Місцева влада попередила мешканців та назвала причину

У Києві та у Київській області після грози знову буде чутно гучні вибухи через планові роботи піротехніків. Про це мешканців столиці і регіону попередили у Київській обласній та міській військових адміністраціях, передають "Коментарі".

За даними відомств, у Бориспільському районі Київської області може бути чутно потужні вибухи через знищення боєприпасів.

"Увага, у Бориспільському районі сьогодні, 14 липня, проводять знищення вибухонебезпечних предметів. Може бути гучно. Зберігайте спокій – роботи планові!" — заявили у Київській обласній військовій адміністрації.

Мешканців столиці також попередили про гучні вибухи на околицях міста.

"На околицях Києва може бути гучно! Сьогодні у Бориспільському районі підриватимуть вибухонебезпечні предмети. Зберігайте спокій! У разі оголошення повітряної тривоги прямуйте до укриття!" — йдеться в повідомленні військової адміністрації столиці.

Наразі у Київській області усувають наслідки грози, яка вирувала з вечора 13 липня. Енергетики вже повернули світло майже 39 тисячам абонентів у понад сотні населених пунктах. Також відновили роботу пів сотні ліній електропередачі та 1200 трансформаторних підстанцій.

Найбільше постраждали від негоди Бориспільський, Броварський, Бучанський, Обухівський і Фастівський райони Київської області. Пошкодженими залишаються 36 ліній і 930 трансформаторних підстанцій. Знеструмлені 74 населені пункти, з них 54 – частково. Завершити відновлювальні роботи за лініями 10 кВ планують сьогодні до кінця дня, якщо погода не буде погіршуватися.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дарницькому районі Києва у багатоповерхівці стався вибух. На балконі однієї з квартир вибухнув туристичний балончик. Від вибухової хвилі вилетіли вікна. Внаслідок вибуху почалася пожежа. 

Нагадаємо, у Бучанському районі Київської області сталася масштабна пожежа у недобудованій будівлі у селі Софіївська Борщагівка. По вулиці Велика Окружна горіла крівля та окремі приміщення на третьому поверсі недобудови. Пожежу на площі 800 квадратних метрів гасили майже чотири десятки рятувальників.

Читайте також, що на Київщині через загрозу вибуху евакуювали лікарню.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися