Стали відомі наслідки негоди на Київщині (ФОТО)

Буревій повалив дерева, пошкодив будинки та опори електромереж

У Київській області тривають роботи з ліквідації наслідків негоди, яка вирувала в регіоні напередодні. Оперативну інформацію сьогодні, 27 липня, надвечір оприлюднив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

За словами очільника Київської ОВА, найбільше від негоди постраждали мешканці громад у Бориспільському, Броварському, Білоцерківському та Обухівському районів. Через потужний буревій в регіоні сталися масові пошкодження опор електромереж та відключення світла, повалені дерева, пошкоджені дахи житлових будинків, сталися підтоплення підвальних приміщень багатоквартирних та приватних будівель. Загалом повністю або частково були знеструмлені понад 220 населених пунктів. Наразі без світла ще залишаються понад 57 тисяч споживачів. Енергетики працюють над ліквідацією наслідків негоди.

"Найбільше пошкоджень зазнали Рокитнянська, Таращанська, Ставищенська та Узинська громади Білоцерківського району", — зазначив Кравченко.

Посадовець розповів, що на території Ставищенської громади зруйновано покрівлі у третині багатоповерхівок та приватних будинків, повалено дерева та електроопори, без світла залишилось 80% населення громади. У Таращанській громаді нанесені численні збитки приватному сектору та комунальним закладам у вигляді руйнувань дахів.

"Повалені дерева на проїжджу частину та на житлові будинки, пошкоджені дахи приватних будівель, закладів культури, освіти та охорони здоров’я, а також частково відсутнє електропостачання в населених пунктах Узинської громади. Пошкоджені житлові будинки, культурні, освітні та медичні заклади, адміністративні приміщення державних установ і приватних підприємств Рокитнянської громади", — йдеться в повідомленні голови Київської обласної військової адміністрації.

До ліквідації наслідків негоди в регіоні залучені працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, енергетики, служби відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області, а також ремонтні бригади. Населенню надають допомогу щодо ліквідації наслідків стихії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за даними синоптиків, погода на Київщині у п’ятницю, 28 липня, буде хмарною з проясненнями, але без опадів. В в Українському гідрометцентрі зазначили, що пориві вітру сягатимуть до 12 метрів на секунду. Температура повітря в регіоні вночі +12-17°С, вдень — до 25 градусів тепла, по Києву вночі +13-15°С, вдень +22-24°С.

Читайте також, що у Київській області сталася масштабна ДТП з автобусом, постраждало багато людей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися