У Києво-Печерській лаврі чоловік каменем розбив ікону Спасителя (ФОТО)

Під час літургії в храмі Києво-Печерської лаври чоловік розбив каменем ікону

Чоловік каменем розбив ікону Спасителя під час літургії в храмі Києво-Печерської лаври. Про це повідомляє Українська православна церква, передають "Коментарі".

Сьогодні, 13 серпня, під час літургії невідомий чоловік зайшов в храм преподобного Агапіта Печерського Свято-Успенської Києво-Печерської лаври і каменем двічі вдарив по іконі Спасителя. 

Зловмисника зупинили віряни, після чого його затримала поліція. На місце викликали слідчо-оперативну групу. Правоохоронці зафіксували свідчення очевидців. Написано заяву про вчинення злочину.

Нагадуємо, що в Києві чотирьох осіб судитимуть за хуліганство на території Лаври. Група осіб, діючи узгоджено між собою, намагалась проникнути до одного з корпусів Лаври. Незважаючи на зауваження представників правоохоронних органів, порушники влаштували штовханину, зламали захисні ролети та двері будівлі і незаконно потрапили всередину. Правоохоронцям вдалося встановити і затримати чотирьох осіб, які були причетні до хуліганських дій.

Як раніше писали "Коментарі", на території Києво-Печерської лаври відкриють для відвідувачів Митрополичий сад, якому уже близько 500 років. Останні десятиріччя сад був закритий парканом з невідомих причин. Керівництво заповідника планує провести роботи з благоустрою Митрополичого саду та відкрити його для відвідувачів.

Читайте также