У Києві створення заказника врятувало ділянку дикої природи від незаконного видобутку глини

Заказник «Урочище Церковщина» у Києві врятував ділянку дикої природи від незаконного видобутку глини

Заказник "Урочище Церковщина" у Києві врятував ділянку дикої природи від незаконного видобутку глини. Про це повідомляє Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ), передають "Коментарі".

КЕКЦ разом із Михайлом Погребиським (Екозагін) та за підтримки поліції затримав у столичному заказнику "Урочище Церковщина" браконьєрів, які незаконно добували глину за допомогою екскаватора та вантажівок. Потім цю глину браконьєри продавали для цегли.

Як днями  поінформувала столична прокуратура, зловмисники завдали шкоди природі заказника у 2,2 млн грн. Браконьєрам повідомлено про підозру. Цю незаконну схему, як з'ясувало слідство, організував керівник одного з київських комунальних підприємств.

Заказник "Урочище Церковщина" був створений у 2020 році з ініціативи депутата Київради Олесі Пинзеник та Київського еколого-культурного центру. Заказник було створено на площі 130 га у Голосіївському районі Києва.

"Якби на цьому місці ми с Олесей Пинзеник не створили заказник, що значно підвищило цінність даної природної території, то захистити цю місцевість від губителів природи було б практично неможливо. Приклад тому - масові незаконні забудови незаповіданих зелених зон та водойм Києва", - розповіли у КЕКЦ.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві відомий захисник дикої природи Михайло Погребиський та гідробіолог Віктор Раков виявили у найчистішому столичному озері рідкісну червонокнижну рослину. Експедиція Київського еколого-культурного центру в озері Відро у Голосіївському районі Києва знайшла рідкісну рослину, занесену до Червоної книги України. Мова йде про альдрованду пухирчасту. Ця рослина любить виключно чисті водоймища.

Нагадуємо, що київські митники вилучили з поштового відправлення камені віком 407 млн років із відбитками вимерлих давніх риб часів раннього девону. Митники запобігли незаконному вивезенню палеонтологічного скарбу з України до США у міжнародному поштовому відправленні.

Читайте также