Київські слідчі затримали підприємця, який завдав збитків Укрзалізниці на майже 1,5 млн грн

За вчинене підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі

Київські слідчі повідомили про підозру директору товариства, який закупив запчастини для Укрзалізниці зі збитками на майже 1,5 млн грн. Підприємство постачило частину запчастин для тепловозів, які вже були використані та не відповідали технічним стандартам.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Нацполіції Києва. 

Слідство встановило, що у 2022 році між даною компанією АТ "Укрзалізниця" укладено контракт на постачання запасних частин для дизельних двигунів тепловозів. Це включало 98 нових кришок для циліндрів, кожна з яких оцінювалася в 93,6 тисячі гривень.

Але керівник ТОВ, 36-річний житель Запоріжжя, поставляв частину продукції, яка мала ознаки попереднього використання та не відповідала технічним стандартам. Як результат, на рахунки постачальницької компанії було неправомірно перераховано кошти. Загальні збитки становлять понад 1,4 мільйона гривень.

Слідчі за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. За вчинене підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що київські слідчі повідомили про підозру підряднику, який заволодів майже 10 млн грн на ремонті стадіону. Раніше за службову недбалість оголошено про підозру заступнику директора спорткомплексу, дії якого спричинили держбюджету збитків на суму 2,9 млн грн. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися