У Києві уролог вимагав 6 тисяч доларів за проведення операції

Проведення таких операцій фінансується за рахунок держави

У Києві затримали посадовця Інституту урології за вимагання хабаря. Посадовець хотів отримати 6 тисяч доларів за проведення операції.  

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними розслідування, посадовець висунув вимогу жінці про надання йому 6 тис. доларів США за проведення операції та забезпечення післяопераційного лікування її батькові. 

Через обмеження у виборі медичного закладу жінка була примушена схилитися до неправомірних вимог, попри те, що такі медичні процедури фінансуються з державного бюджету. Під час контролю за вчиненням злочину начальника відділу затримали у порядку ст. 208 КПК України під час передачі неправомірної вигоди.

Були проведені обшуки на місцях роботи та проживання затриманої особи. У службовому кабінеті посадовця було знайдено 250 тис. гривень та 3600 доларів США. Крім того, під час обшуку його місце проживання було виявлено понад 40 тис. доларів США та близько 200 тис. гривень.

Наразі тривають наступні дії, включаючи вирішення питання про запобіжний захід для перевіреного.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві затримано керівника одного з підрозділів Укрзалізниці, який вимагав та отримав 3 550 доларів США за підключення кооперативу до електромережі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анатолій

19 вересня 2023, 20:47

А при чому у матеріалі ст.208 УПК Російської федерації?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися