У Києві судитимуть чоловіка за домашнє насильство над дружиною: скільки років за ґратами йому загрожує

Чоловік неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності

У Києві чоловік буде притягнутий до відповідальності за випадки домашнього насильства щодо своєї дружини перед судом. Зловмисник повторно притягнутий до адміністративної відповідальності за образи та погрози у бік 49-річної жінки, але не намагався виправитися.

Про це повідомляє поліція Києва. 

Тепер киянину загрожує до двох років в’язниці.

У червні до Дніпровського управління поліції звернулася жителька міста і повідомила, що її чоловік продовжує вчиняти насильство над нею. Жінка описала, що він ображає її лайкою, принижує, а також погрожує побити. Правоохоронці неодноразово застосували адміністративну відповідальність проти 55-річного чоловіка за незаконні дії відносно його дружині.

За скоєне чоловік тричі відбувся штрафами, але своєї поведінки не змінив. Після отримання заяви від потерпілої щодо систематичного психологічного знущання зі сторони чоловіка ми передали інформацію слідчим, які розпочали кримінальне провадження за частиною першою статті 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство. Колеги зібрали необхідну доказову базу та під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, - йдеться в повідомленні. 

На цей час слідчі завершили розслідування та направили матеріали до суду.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у серпні Київський міський Центр гендерної рівності, запобігання та протидії насильству отримав 1 486 звернень через телефони довіри, зокрема 437 звернень стосувалися ситуацій домашнього населення.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алексей

27 вересня 2023, 16:42

Сидеть он точно не будет. Скажите спасибо президенту и тому сброду, которые убрали законом статью о домашнем насилии из тех, за которые дают срок за решеткой

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися