У Києві судитимуть інженера, який нажився на ремонті пошкодженого окупантами будинку в Гостомелі

Підрядник та інженер з технагляду внесли до звітної документації завищені обсяги виконаних будівельних робіт

У Києві судитимуть інженера з технагляду, який завдав збитків на понад 164 тис. грн під час ремонту пошкодженого внаслідок бойових дій будинку в Гостомелі. 

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура. 

Його звинувачують за фактами службового підроблення та пособництва у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем. Слідство встановлено, що у вересні 2022 року Гостомельська селищна військова адміністрація уклала договір з товариством про виконання підрядних робіт з ремонту будинку, пошкодженого унаслідок бойових дій, спричинених військовою агресією рф.

Підрядник та інженер, який відповідає за технічний нагляд, умисно збільшили у звітній документації обсяги виконаних будівельних робіт та використаних матеріалів. На цих основах посилених звітів підрядник отримав переплату за угодою. В результаті цього підприємству незаконно було сплачено понад 164 тис. грн бюджетних коштів. 

Раніше до суду скерували обвинувальний акт стосовно директора підрядної організації. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що колишнього генерального директора "Київводоканалу" затримали за привласнення понад 65 мільйонів гривень. Ці кошти були виділені для забезпечення надзвичайних ситуацій під час бойових дій у столиці.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися