Ексочільник "Київводоканалу" привласнив майже 65 мільйонів гривень під час боїв за столицю

Чоловіку загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна

Колишнього генерального директора "Київводоканалу" затримали за привласнення понад 65 мільйонів гривень. Ці кошти були виділені для забезпечення надзвичайних ситуацій під час бойових дій у столиці.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

На початку повномасштабного вторгнення рф підозрюваний перебував на посаді.

Тоді він та його спільники заволоділи коштами  під виглядом витрат на передислокацію плавучої насосної станції на річку Десна. Ця насосна станція мала бути використана для перекачування води на технологічні споруди Дніпровської водопровідної станції, а потім до централізованого водопроводу Києва. Таким чином, це обладнання повинно було забезпечити киян резервним водопостачанням під час активних бойових дій на території столичного регіону.

За даними слідства, плавуча насосна станція була несправною і технологічно не підлягала транспортуванню.

Для вчинення крадіжки бюджетних коштів, у березні 2022 року особи уклали угоду з афілійованою компанією про фіктивне переміщення обладнання до акваторії Десни. У реальності насосна станція залишилася на своєму місці, а гроші за цей "транспортний" процес були використані в повному обсязі для оплати підрядникам з наступним виведенням у тінь. Запроваджені експертизою за ініціативою Служби безпеки підтвердили факт вилучення бюджетних коштів та непридатність насосного обладнання для його призначення.

Під час обшуків в офісних приміщеннях фігурантів виявлено фінансово-господарську документацію із доказами оборудки.

Наразі колишньому гендиректору повідомили про підозру. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що правоохоронці повідомили про підозру підприємниці, яка привласнила землю на Печерську біля Дніпра у Києві вартістю 8 млн грн.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися