На Київщині затримали двох "бізнесменів", які переправляли ухилянтів за кордон: як працювала схема

Обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років

На Київщині затримали 28-річного мешканця міста Вишневе, який разом зі своїм спільником з березня 2023 року підшукував на території регіону ухилянтів. Фігуранти, маючи документи, що підтверджують непридатність до військової служби, інструктували інших осіб, як законно перетнути державний кордон.

Про це повідомляє Поліція Київської області. 

Так, слідчі встановили, що в червні за 2500 доларів США зловмисники підготували для 45-річного жителя Київщини документи, які підтвердили його тимчасову непридатність для проходження військової служби, а також документи з друками органів місцевої влади. Крім цього, вони надали людині інструкції, як виїхати з України. Згодом він намагався перетнути кордон в одному з пунктів пропуску на Львівщині.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у зловмисників засоби зв’язку, документи та інші речові докази. За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України слідчі оголосили фігурантам про підозру [ч. 2 ст. 332 ККУ]. Обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали раніше, що київські прокурори викрили учасницю схеми, в якій на човнах та пішки переправляли ухилянтів за кордон за 6 тис. доларів США. Судитимуть 42-річну уродженку Чернівецької області у незаконному переправленні військовозобов’язаних осіб.



Читайте также