У Києві зрізали дуба, висадженого на честь Ратушного (ФОТО)

Що відомо про акт вандалізму

У Києві незаконно зрізали дванадцятирічного дуба, висадженого киянами 13 грудня в пам'ять про захисника України Романа Ратушного. Про це розповіли у комунальному об’єднанні "Київзеленбуд", передають "Коментарі".

За даними столичних комунальників, в ніч з 14 на 15 грудня у Шевченківському районі Києва на вулиці Січових Стрільців 49 невідомі особи знищили дерево, залишивши невелику нижню частину стовбура.

"Дванадцятирічний дуб, наданий громадською організацією "Зберегти Квіти України", мав стати символом боротьби за незалежність України та живим нагадуванням про ціну нашої свободи", — зазначили в КО "Київзеленбуд".

Меценати та комунальники звернулися до правоохоронних органів з проханням встановити та притягнути до відповідальності осіб, що знищили дерево.

У КО "Київзеленбуд" нагадали, що кожне неправомірне видалення зелених насаджень столиці карається законом. Комунальне об’єднання закликало киян та гостей столиці бути свідомими та з повагою ставитися до українських Героїв, які ціною власного життя наближають Україну до перемоги.

Нагадаємо, Біличанський ліс, який належить Національному парку "Голосіївський", почали масово вирубати. Ліс повністю вирізають і планують будівництво дороги через заповідну зону. Селищний голова Коцюбинського Сергій Даніш заявив, що масово нищать дерева на кількох локаціях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві забудовники програли суд щодо майбутнього заказника. За даними столичних екологів, забудовники намагалися захопити під забудову біля 50 гектарів зеленої зони у Голосіївському районі Києва. Ця територія входить до охоронної зони Музею архітектури та побуту в Пирогово. Тут планують створити заказник "Гончарівська гора".

Читайте також, що кияни вимагають очистити забруднені водойми у Голосіївському парку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися