У Київській області обвалився каналізаційний колектор (ФОТО)

Що відомо про аварію

У Броварах вчергове обвалився каналізаційний колектор. Про аварію розповів директор комунального підприємства "Броваритепловодоенергія" Григорій Голубовський, пише видання "Трибуна-Бровари", передають "Коментарі".

За його словами, обвал каналізаційного колектора стався на вході в каналізаційно-насосну станцію №2 поблизу ліцею №9. Аварія трапилася через вихід із ладу труб, яким близько 40 років. Руйнування бетонного трубопроводу пов’язане з каналізаційними випаровуваннями.

Ліквідацією аварії на каналізаційній насосній станції №2 займатиметься підрядна організація, але вже в наступному році. Через аварію роботу станції припинили, однак послугу мешканці Броварів отримувати будуть, зазначив Голубовський.

Окрім того, через аварійну ситуацію на самопливному колекторі в Броварах виникла загроза припинення водопостачання та водовідведення частині населення міста. Для відновлення роботи каналізаційного колектора створили штаб із ліквідації надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, у Київській області підприємство за забруднення трьох річок сплатило величезний штраф. У 2023 році завдяки спільним зусиллям Державної екологічної інспекції Столичного округу та Київської обласної прокуратури, КП "Броваритепловодоенергія" добровільно сплатило 3 мільйони 484 тисячі гривень збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що війна за рік та 10 місяців завдала довкіллю Києву та Київській області збитків на понад 49 мільярдів гривень. Найбільшої шкоди зазнало атмосферне повітря внаслідок горіння нафтобаз, торгівельних складів та об’єктів енергетичної інфраструктури. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, де у Київській області виявили масштабне стихійне сміттєзвалище.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися