На Київщині окупанти обстріляли низку енергетичних об’єктів

Що розповіли про наслідки повітряної атаки енергетики

У Київській області сьогодні, 2 січня, було влучання в низку об'єктів компанії "Укренерго" та обленерго. Про це розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передають "Коментарі".

За його словами, внаслідок потужних ракетних обстрілів та атаки дронами-камікадзе на Київщині через пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури були певні перерви в енергопостачанні.

"Ми досить оперативно, буквально за декілька годин, відновили роботу необхідного обладнання, і уже більшість споживачів міста Києва і прилеглих населених пунктів мають надійне електропостачання. Також відновлено роботу систем водопостачання міста", — прокоментував Кудрицький.

Керівник НЕК "Укренерго" зауважив, що попри певні пошкодження та складнощі, які спричинила сьогоднішня атака, не несла критичної загрози для роботи енергосистеми.

"Ми можемо не говорити про запровадження надзвичайного чи особливого стану в енергосистемі. Енергосистема в цілому працює збалансовано. Сьогодні ми займалися з самого ранку ліквідацією локальних наслідків прильотів енергооб’єктам", — заявив голова правління НЕК "Укренерго".

В Міністерстві енергетики України доповіли, що заживили всіх споживачів Києва, знеструмлених внаслідок ракетної атаки. Через пошкодження повітряної лінії були відключені майже 260 тисяч абонентів у кількох районах столиці. На Київщині поки що залишаються знеструмленими 56 тисяч споживачів. 

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва внаслідок ракетних атак пошкоджені житлові будинки, автомобілі, церква та утворилася величезна вирва. Подробиці та фото — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві зранку тривали потужні ракетні обстріли. У кількох районах столиці через падіння збитих ворожих ракет сталися пожежі. Наразі відомо, що у багатоповерховому будинку в Солом’янському районі Києва, де сталася пожежа внаслідок ракетної атаки, рятувальники понад 130 мешканців вивели з будинку. Постраждали у Києві 49 людей, з них 43 — госпіталізовані. Дві людини загинули.

Дивіться також фото та відео наслідків обстрілів у Солом’янському районі Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися