Одне з озер майже знищили у Києві, інше — забруднили (ФОТО, ВІДЕО)

Яка ситуація з водоймами у столиці та хто за це відповідає

У Києві майже знищили легендарне озеро, інше — значно забруднили нафтопродуктами. Про ситуацію з водоймами у столиці розповіли в комунальному підприємстві "Плесо", передають "Коментарі".

В Оболонському районі Києва розслідують забруднення озера Богатирське. Мова йде про скид у водойму нафтопродуктів. Столичним комунальникам про це заявили поліцейські. На місці події працювали інспектор та працівники лабораторії "Плесо". Фахівці провели моніторинг стану озера Богатирське. Водойму почали чистити спеціальним сорбентом для очищення ґрунтів та природної води від нафтопродуктів.

Триває розслідування інциденту щодо забруднення озера Богатирське. В КП "Плесо" запевнили, що ситуація на цій водоймі покращилась завдяки чистки сорбентом. Зразки води з озера Богатирське відібрані для аналізу та опечатані поліцією. Результати аналізів якості води пообіцяли надати в понеділок, 18 березня.

У Подільському районі Києва дуже критична ситуація з озером Синє. У комунальному підприємстві "Плесо" назвали порятунок цієї водойми пріоритетом для ревіталізації або відновлення. Гроші на програму з порятунку озера Синє планують взяти у 2024 році після внесення змін до бюджету Києва. Фінансування — Київський міський фонд охорони навколишнього природного середовища.

Легендарне озеро Синє — одне з найвідоміших водойм у столиці. Озеро розташоване на західній околиці житлового масиву Виноградар у Подільському районі Києва. Причини обміління водойми мають природний та техногенний характер. Перші — це підвищення температури повітря та замулення джерел живлення. До причин техногенного характеру належить зниження рівня води через будівництва житлового масиву та автомобільних доріг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що багато скандалів у Києві пов’язані з відмиванням грошей. Які схеми можуть використовувати столичні комунальники — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, в Оболонському районі Києва облаштували парк. Мова йде по створення зеленої зони навколо Йорданського та Кирилівського озер. Активісти вирішили найбільш гостру проблему — як прибрати незаконне кладовище домашніх тварин. Могили знаходяться на схилі біля озера Йорданське. Подробиці — за посиланням.

Читайте також про тяжкі наслідки після розчищення озера на Троєщині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися