У Києві виявили тяжкі наслідки після розчищення озера на Троєщині (ФОТО)

Скільки грошей зникло з бюджету через столичних комунальників

На Троєщині столичні комунальники не дочистили одне з озер. Подробицями цікавились "Коментарі" та Київська міська прокуратура.

У Деснянському районі Києва знайшли недоліки під час виконання робіт з розчищення днища одного з озер. Мова йде про озеро Гнилуш на Троєщині. Роботи за допомогою підрядника виконувало комунальне підприємство "Плесо". Підрядник отримав за виконані роботи 1,3 мільйона гривень. Гроші перерахували у червні 2019 року. Акти виконаних робіт підписав інженер з технічного нагляду комунального підприємства "Плесо".

Слідство встановило, що в актах виконаних робіт з поглиблення днища озера Гнилуш вказані недостовірні відомості. Експерти оцінили обсяг виконаних робіт та залучення при їх виконанні спеціальної техніки.

"Згідно судової будівельно-технічної експертизи загальна вартість невиконаних робіт становить понад 330 тисяч гривень", — заявили в прокуратурі Києва.

Інженеру комунального підприємства "Плесо" повідомили про підозру у службовій недбалості. Такі дії призвели до тяжких наслідків, вважають у столичній прокуратурі. Підозрюваному загрожує до п’яти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років та штраф — до 12 тисяч 750 гривень або без штрафу. Слідство триває. У столичній прокуратурі оприлюднили фото озера Гнилуш на Троєщині.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вирішили долю кладовища домашніх улюбленців. Мова йде про поховання на березі озера Йорданське. Кладовище почнуть прибирати цього тижня — що треба знати власникам загиблих питомців.

Нагадаємо, повномасштабна війна в Україні нанесла екології Києва колосальні збитки. Найбільш за все постраждало атмосферне повітря через масштабні пожежі на енергетичних підприємствах, нафтобазах та величезних складах.

Читайте також про схеми Кличка з землею та нерухомістю у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися