В Маріїнському парку замінили ліхтарі на 18 мільйонів гривень

У Києві спалахнув скандал через заміну стовпів освітлення в центрі міста

У столиці спалахнув скандал через заміну стовпів освітлення в Маріїнському парку, що прикрашали алеї зеленої перлини Києва з минулого століття. Столичні активісти обурюються, що освітлювальні стовпи в парку замінили "ширвжитком з будівельного супермаркету", при цьому на роботи витрачено понад 18 мільйонів гривень. На думку активістів, в парку повинні були поміняти тільки самі лампи на більш сучасні, а стовпи – залишити.

У комунальному підприємстві "Київміськсвітло" розповіли, що був проведений плановий капітальний ремонт освітлення в Маріїнському парку, згідно з рішенням Київради від 13.12.2018 року. Проєкт пройшов державну експертизу. Також на тендері було визначено підрядна будівельна організація, а нові стовпи освітлення були закуплені в Іспанії, оскільки за стилістикою найкраще пасують до Маріїнського парка.

Володимир Круценко, гендиректор КП "Київміськсвітло" розповів, що в Маріїнському парку був зроблений капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення з заміною ртутних і натрієвих світильників на сучасні світлодіодні світильники. Також були замінені опорні світильники на вході в парк, оскільки вони знаходилися в аварійному стані. Круценко додав, що за договором вартість робіт дійсно становить понад 18 мільйонів гривень.

Зазначається, що стовпи освітлення в Маріїнському парку були встановлені повністю з чавунного лиття. Їх спеціально підбирали під загальну стилістику Маріїнського палацу.  До речі, старі ліхтарі, які раніше прикрашали і висвітлювали Маріїнський парк, відправлені на утилізацію.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у Києві покажуть альманах сучасних мультфільмів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися