Директор держпідприємства незаконно видав ордер на квартиру

Яке покарання загрожує директору державного підприємства

Директор державного підприємства одного з інститутів Національної академії аграрних наук України незаконно видав ордер на квартиру наближеному працівнику інституту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

Обвинувальний акт стосовно директора за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) скерували до суду за процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури.

У ході розслідування було встановлено, що у 2018 році обвинувачений, в порушення встановленої законодавством процедури, підписав ордер на житлове приміщення наближеному працівнику інституту. Згодом працівник зареєстрував за собою право власності на отриману квартиру площею понад 60 квадратних метрів. Квартира знаходиться у селі Дмитрівка.

У поліції Київської області уточнили, що правопорушник здійснював повноваження, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. А в ході досудового слідства було встановлено, що директор використав своє службове становище з метою одержання неправомірної вигоди.

В обласній прокуратурі зазначили, що протиправні дії посадовця призвели до збитків державі у розмірі 600 тисяч гривень. Саме в таку вартість оцінили майно, яке вибуло з державної власності.

Стаття Кримінального кодексу України, за якою кваліфіковано справу передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві заарештували приміщення на Подолі.


Читайте также