Киянин ошукав агентство нерухомості: поліція викрила 27 епізодів правопорушення

Як орендар ошукав агентство нерухомості

Киянин чотири місяці орендував квартиру, сплачуючи за неї підробленими квитанціями. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції у місті Київ.

У поліції розповіли, що зловмисник винаймав квартиру у Подільському районі подобово, а рієлтору надсилав підроблені квитанції про оплату. Загалом у такий спосіб киянин “сплатив” понад 130 тисяч гривень, поки менеджери агентства нерухомості не викрили аферу. 

Про ситуацію з підробленими чеками повідомила поліції співробітниця агентства нерухомості. Вона представляє інтереси власника оселі у Подільському районі. На початку року вона знайшла орендаря - чоловік сам звернувся до неї в режимі онлайн та виявив бажання орендувати квартиру подобово.

Згодом поліцейські з'ясували, що киянин отримав доступ та зробив скріншоти додатка “Дія” та картки “Монобанк” свого знайомого. Саме під цим іменем він і надсилав представниці орендодавця підроблені квитанції про оплату. “Орендар” у такий спосіб сплачував за оренду квартири чотири місяці - загалом “перерахував” понад 130 тисяч гривень.

“Співробітники відділу кримінальної поліції Подільського управління поліції встановили, що до скоєння злочину причетний 23-річний місцевий мешканець, раніше судимий за аналогічну шахрайську схему та наркозлочини. Слідчі повідомили фігуранту про підозру по 27 епізодам кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство”, - йдеться у повідомленні поліції. 

За вчинені дії киянину загрожує до трьох років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українців попередили про чергову шахрайську схему - жертвами можуть стати родичі військових.


Читайте также