У Національної академії внутрішніх справ у Києві забрали землю: що сталося

На землі рекреаційного призначення у Києві побудували багатоповерхові житлові будинки

У Дарницькому районі Києва землі вартістю понад 1,2 мільярда гривень мають бути повернуті державі. Відповідне рішення ухвалив суд. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури. 

Суд ухвалив рішення повернути державі земельні ділянки рекреаційного призначення загальною площею майже 30 га, які використовуються не за цільовим призначенням.

Було встановлено, що земельні ділянки державної форми власності на 22 км Харківського шосе у Дарницькому районі столиці передали Національній академії внутрішніх справ у 1998 році. Академія отримала земельні ділянки у постійне користування для рекреаційного призначення, там можна було обслуговувати та експлуатувати бази відпочинку та оздоровлювати курсантів.

“Водночас прокуратурою виявлено факт використання вказаних земельних ділянок для комерційного будівництва багатоквартирних житлових будинків, що суперечить їх цільовому призначенню, визначеному у правовстановлюючих документах”, - повідомили у прокуратурі.

У прокуратурі також наголосили, що житлова забудова зазначених земель призведе до неможливості їх подальшого використання для рекреаційних потреб. При цьому землі рекреаційного призначення є важливим ресурсом для відновлення фізичного та психологічного здоров’я мешканців Києва та особливо в умовах російської збройної агресії проти України для оздоровлення військовослужбовців.

Суд міста Києва задовольнив позов прокурора, припинивши Національній академії внутрішніх справ право постійного користування вказаними земельними ділянками та зобов’язав установу повернути їх державі шляхом приведення у придатний для використання стан.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що власник нерухомості тривалий час не платив оренду за землю у Києві.


Читайте также