У Київській області незаконно передали землю у приватне користування: подробиці

Йдеться про земельну ділянку в адміністративних межах Сквирської міської ради

Земельну ділянку у Київській області незаконно передали в оренду підприємцю. Йдеться про землі лісового фонду. Вартість земельної ділянки оцінена у 50 мільйонів гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

“За втручання прокурорів Київської обласної прокуратури суд постановив повернути державі земельну ділянку лісового фонду площею 2,5 гектара вартістю майже 50 мільйонів гривень в адміністративних межах Сквирської міської ради”, - повідомили у прокуратурі.

Було встановлено, що земельну ділянку лісового фонду з водним об’єктом незаконно передали в оренду підприємцю для потреб риборозведення. При цьому, відповідно до чинного законодавства, використання земель зазначеної категорії для таких цілей не передбачено. Що і стало підставою для звернення до суду з позовом.

“У суді прокурори довели протиправність дій органу державної виконавчої влади щодо розпорядження землями лісового фонду та використання їх не за цільовим призначенням. Господарський суд Київської області задовольнив позов прокуратури”, - пояснили у прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що комерційна структура поповнить бюджет столиці на понад 7,5 мільйона гривень. У суді прокурори відстояли інтереси держави та домоглися стягнення з комерційної установи кошти за користування земельною ділянкою. Йдеться про земельну ділянку площею 6,25 га по вул. Сортувальній та вул. Клеманській у Дарницькому районі столиці. Детальніше про порушення, яке вчинила комерційна структура, читайте за посиланням.


Читайте также