Підрядник та інженер з технагляду завдали збитків громаді на Київщині

Підрядник вніс недостовірні дані до актів виконаних робіт

У Київській області під час ремонту дитячого садочку підрядник та інженер з технагляду завдали 400 тисяч гривень збитків громаді. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

У прокуратурі зазначили, що під час проведення поточного ремонту приміщення дитячого садочку – початкової школи підрядник умисно завищив вартість витрат на понад 400 тисяч гривень. Йдеться про ремонт об'єкта в місті Українка.

Після завершення робіт підрядник вніс недостовірні дані до актів виконаних робіт. А інженер технагляду належним чином не проконтролював роботи на об’єкті будівництва та погодив звітну документацію, хоча вимоги виконання контролю затверджені у проєктній документації.

На цій підставі товариство зайво отримало понад 400 тисяч гривень бюджетних коштів, чим спричинено збитки місцевому бюджету.

“За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Обухівської окружної прокуратури директору товариства повідомлено про підозру  у заволодінні чужим майном та службовому підробленні (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України), а інженеру з технагляду - у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України)”, - повідомили у прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час капітального ремонту скверу колишній посадовець комунальної організації допустив розтрату понад 1,3 мільйона гривень. 

Йдеться про дії колишнім посадовцям КО "Київзеленбуд" під час капітального ремонту скверу у Святошинському районі. 

Детальніше про порушення при ремонті читайте за посиланням.


Читайте также