Корупційні схеми у КМДА: посадовцю повідомили про підозру

Яке покарання може загрожувати посадовцю

Посадовцю Київської міської державної адміністрації оголосили про підозру. Його підозрюють у завданні майже 2,8 мільйона гривень збитків на вивезенні відходів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію  Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За даними поліції, керівник одного з Департаментів Київської міської ради, який відповідає за захист довкілля організував корупційну схему з розкрадання коштів міського бюджету.

У ході розслідування було встановлено,  що у 2022 році Департамент КМДА і фірма-підрядник уклали низку договорів. Йшлося про збирання, перевезення, зберігання та переробку відпрацьованих шин на території міста. Отримала право вивезення відходів одна з профільних комерційних організацій.

“Як стало відомо у ході слідства, за вказівкою посадовця угоди укладалися за цінами значно вище ринкових, а їх загальна вартість склала майже чотири мільйони гривень. Для виконання умов договору фірма-підрядник додатково уклала договір субпідряду з іншим представником підприємницької діяльності, проте з повного переліку визначених робіт він здійснив лише перевезення шин до місць зберігання”, - розповіли у поліції.

Таким чином умови контракту не виконали, а експертні дослідження, проведені у цій справі, підтвердили, що було завдано збитків бюджету міста Києва на майже 2 800 000 гривень.

“На підставі зібраних доказів поліцейські повідомили про підозру директору одного з Департаментів Київської міської ради (КМДА) за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України”, - зазначили у поліції.

За вчинені дії посадовцю може загрожувати позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що про підозру повідомили ще одному посадовцю КМДА.


Читайте также