Працівники КП завдали значних збитків громаді на Київщині

Яке покарання загрожує зловмисникам

Поліцейські Київської області скерували до суду обвинувальний акт через службову недбалість, яка призвела до значних збитків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію відділ комунікації поліції Київської області.

“Працівники адміністрації одного з комунальних підприємств Обухівщини, неналежно виконуючи свої службові обов’язки спричинили матеріальні збитки комунальному підприємству Васильківської територіальної громади. Фігурантам загрожує позбавленням волі до п'яти років”, - повідомили у поліції.

За даними правоохоронців, 43-річний чоловік, відповідальний за облік та контроль господарських товарів, виконував свої службові обов'язки неналежно. Він не забезпечив належний контроль над ввіреним йому майном. В результаті його бездіяльності було втрачено підзвітні товарно-матеріальні цінності. Сума збитків становила понад 646 000 гривень.

“Також задокументовано 58-річного майстра з експлуатації та ремонту машин і механізмів. Правопорушник не забезпечив облік і контроль за зберіганням та рухом інвентарю, чим завдав шкоди бюджету на суму майже 500 000 гривень”, - йдеться у повідомленні поліції.

Внаслідок незаконної діяльності правопорушників, комунальному підприємству було завдано збитків на суму понад 1 145 000 гривень.

Обвинувальний акт за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України) скеровано до суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на орендованій землі у Київській області займалися незаконною діяльністю.


Читайте также