У Києві та області виявили понад 300 мігрантів: де проводять рейди

Де проводять рейди для виявлення нелегальних іноземців

У Києві та області за останні два місяці виявили 334 незаконних мігрантів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства внутрішніх справ.

За даними міністерства, заходи із виявлення нелегальних іноземців проводили з 29 квітня до 26 червня 2024 року. На території України здійснювали нагляд за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою “Мігрант”.

“Перевірки здійснюються здебільшого у місцях концентрації іноземців, таких як ринки, гуртожитки, заклади громадського харчування, будівельні майданчики тощо”, - повідомили у міністерстві.

Щодо порушників міграційного законодавства складають адміністративні протоколи та застосовують штрафні санкції. Крім того, ухвалили:

  • 96 рішень про примусове повернення іноземців до країн походження чи третіх країн.

  • 15 рішень про примусове видворення за межі України. 

  • 33 рішення про заборону подальшого в’їзду в Україну. 

“Подолання нелегальної міграції в умовах війни було і залишається одним із пріоритетних напрямків роботи міграційної служби”, - уточнили у міністерстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що посадовця Державної міграційної служби викрили на отриманні 3600 доларів США - він продавав посвідки на проживання в Україні.

У ході розслідування справи стало відомо, що іноземці звернулися до посадовця за консультацією. Цікавила процедура оформлення посвідок на тимчасове проживання на території України для громадянина Туреччини та Молдови. Посадовець вирішив “допомогти” з офіційним проживанням і під час подальших зустрічей повідомив про “вартість” розв'язання питання видачі посвідки - 400 доларів США з людини.

Скільки заробив посадовець, читайте за посиланням.


Читайте также