Товари військового призначення завозили для продажу під виглядом гумдопомоги

Також товариство ухилялося від сплати податків

Директора ТОВ підозрюють у ввезенні шоломів та плит для бронежилетів нібито для потреб Нацгвардії, а насправді для продажу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора.

Правопорушнику повідомили про підозру за фактом вчинення шахрайства з фінансовими ресурсами та порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю (ч. 1, 2 ст. 222, ч. 1, 2 ст. 333 КК України).

Слідство встановило, що у травні 2022 року підозрюваний імпортував на митну територію України тисячу захисних шоломів та три тисячі балістичних плит до бронежилетів. Імпортував директор товариства товари військового призначення під виглядом гуманітарної допомоги для однієї з військових частин Нацгвардії України.

“Директор ТОВ хотів неправомірно отримати податкові пільги. При цьому він порушив порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю”, - уточнили в Офісі.

Керівник товариства, щоб отримати пільги, надав митним органам підроблені гарантійні листи кінцевого користувача товарів гуманітарної допомоги - військової частини Національної гвардії України.

“Проте насправді імпортовані захисні шоломи та балістичні плити до бронежилетів військовій частині передані не були, а реалізувалися в магазині та через мережу Інтернет”, - зазначили в Офісі.

Спеціалісти Бюро економічної безпеки під час обшуків офісних та складських приміщень, а також магазинів компанії вилучили шоломи, балістичні плити та бронежилети різного класу захисту загальною вартістю понад 40 мільйонів гривень. 

Також детективи вилучили фінансово-господарські документи, що підтверджують незаконну діяльність компанії. 

Крім того, було встановлено, що службові особи товариства під час продажу амуніції ухилилися від сплати податків на понад 15 мільйонів гривень. На незаконно ввезені товари, вилучені під час обшуку, накладено арешт.

Наразі директору товариства повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді застави.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві закуповують саперні лопатки.


Читайте также