Понад 121 мільйон гривень привласнили підрядники та працівники Служб автомобільних доріг

Розкрадання коштів виявили при ремонті трьох доріг

Підрядники та працівники Служб автомобільних доріг у Київській та Житомирській областях підуть під суд - їх підозрюють у заволодінні бюджетними коштами. Йдеться про суму у понад 121 мільйон гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури. 

“За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти щодо службових осіб підприємства-підрядника та працівників Служб автомобільних доріг у Київській та Житомирській областях, які під час ремонту доріг заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 121 млн гривень”, - повідомили у прокуратурі.

У заволодінні коштами підозрюють:

  • двох службових осіб підприємства, що виконувало ремонти доріг, 

  • провідного інженера Служби автомобільних доріг у Житомирській області,

  • провідного інженера у Київській області.

Їм оголошено про підозру за фактом заволодіння бюджетними коштами за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України). Мова йде про ремонти трьох ділянок доріг: 

1. Ремонт автомобільної дороги Р-19 Фастів-Митниця-Обухів-Ржищів (Київська область). Розтрата - понад 42,5 мільйона гривень.

2.Ремонт дороги загального користування державного значення Житомирської області М-21 Виступовичі - Житомир - Могилів-Подільський (через м. Вінницю). Розтрата - 24 мільйони гривень.

3.  Ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Житомирської області М-21. Розтрата -  понад 54,6 мільйона гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міноборони проведе інвентаризацію військового майна

Читайте также