У Києві директор компанії не сплатив понад чотири мільйони гривень податків

Директор компанії не відобразив у податкових деклараціях отримані кошти

У Києві детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки звершили  досудове розслідування справи щодо ухилення від сплати податків. У вчиненому правопорушенні підозрюють директора компанії. За даними БЕБ, він ухилився від сплати понад чотири мільйони гривень податку на додану вартість. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки. 

У ході проведення досудового розслідування було встановлено, що підприємство у 2023 році отримало близько 24 мільйонів гривень за будівельно-монтажні роботи, які були виконані на замовлення державних організацій.

Надалі вказані кошти підприємство використало на ведення господарської діяльності. “Однак, задля ухилення від сплати податків директор компанії не відобразив у податкових деклараціях отримання зазначених грошей. Як наслідок, підприємство не сплатило понад чотири мільйони гривень податку на додану вартість”, - йдеться у повідомленні БЕБ.

У ході здійснення досудового розслідування завдані державному бюджету збитки відшкодували. “Наразі до суду скеровані матеріали справи за частиною 4 статті 212 Кримінального Кодексу України”, - уточнили в БЕБ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що компанія, яка спеціалізується на гуртовому продажу алкогольної продукції, не сплатила до державного бюджету майже 4,5 мільйони гривень податку на доходи та акцизного збору.

У ході досудового розслідування встановлено, що підприємство не відобразило в податковій звітності фактичну кількість реалізованої алкогольної продукції.

Детальніше про схеми, які використовують для ухилення від сплати податків, читайте за посиланням.


Читайте также