У Київській області підрядник підробив документи та привласнив мільйони гривень

Компанія отримала кошти за роботи, які не виконувала

У Київській області Держаудитслужба виявила порушення при відновленні багатоквартирного будинку, повідомляє портал "Коментарі".

У службі зазначили, що підрядник у Бородянці подавав фальшиві акти та привласнив 8,5 мільйонів гривень на фіктивному відновленні пошкодженого російськими обстрілами багатоквартирного житлового будинку.

За даними служби, Бородянська селищна рада виділила бюджетні кошти одному із ТОВ для демонтажу аварійно-небезпечного об’єкта.

“Співробітники приватної компанії, яка визначена виконавцем цих робіт, нашвидкуруч склали фальшиві акти обсягів робіт, що фактично не виконувалися”, - розповіли про результати розслідування в Держаудитслужбі.

Так, за даними аудиту, виконавець неправомірно отримав 8 486 642 гривні з місцевого бюджету.

“Матеріали контрольного заходу аудиторів будуть передані до правоохоронних органів для відшкодування збитків та притягнення винних до відповідальності”, - зазначили у Держаудитслужбі.

Нагадаємо, що велику розтрату коштів виявили при перевірці ремонтів автомобільних доріг. Йдеться про суму у понад 121 мільйон гривень, яку привласнили на ремонті доріг у Київській, Житомирській областях та на ремонті дороги загального значення. Детальніше про схему привласнення державних коштів читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міністерство оборони України (Головне управління земель оборони та фондів) оголосило тендер на послуги з розробки документації із землеустрою для потреб Збройних Сил України та проведення технічної інвентаризації нерухомого майна. Яке майно перевірятимуть, читайте тут.


Читайте также