Стало відомо, скільки будинків у Києві пошкоджено внаслідок атаки 8 липня

У двох будинках планують провести капітальний ремонт

Внаслідок ворожої ракетної атаки на столицю 8 липня було пошкоджено багато житлових та соціальних об'єктів. Зафіксували понад 100 будинків з різними типами пошкоджень.Про це розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в ефірі “Київ24”, повідомляє портал "Коментарі".

“Пошкоджені дахи, місця загального користування в будинках, квартири, вікна, вхідні двері – це стосується житлових будинків. Є пошкоджені дитячі садочки, школи, лікарні, об'єкти соціально-культурної сфери. Зараз ми це все вивчаємо і, відповідним чином будемо приймати рішення, що з цим всім далі робити”, - повідомив посадовець.

Найбільших пошкоджень зазнали два будинки у Голосіївському районі.

За його словами, там продовжуються роботи з демонтажу, тому що вчора всі сили були спрямовані, в основному, на розбір завалів, безпосередньо по цих двох локаціях.

“А сьогодні будуть розбирати один з будинків у Голосіївському районі. З першого погляду, поки що два будинки будуть ремонтуватися капітально, це якраз Голосіївський і Шевченківський райони. Все решту будемо обходитися поточними ремонтами, наскільки це буде можливо”, - зазначив Микола Поворозник.

Він наголосив, що остаточне рішення щодо відновлення буде ухвалюватися по кожному об'єкту окремо після детального вивчення пошкоджень. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що напередодні ворожі війська вчинили масовану ракетну атаку на столицю. Одним з об'єктів ураження стала дитяча лікарня “Охматдит”. 

Станом на 07:30 9 липня відомо, що загинули 27 осіб, серед них 4 дитини, 117 - постраждали, 7 осіб врятовано.

Читайте также