Водій на дорогому автомобілі скоїв смертельну ДТП у Києві (ФОТО)

Яке покарання загрожує водію

У Києві ввечері 9 липня на вулиці Борщагівській сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода. Винуватця аварії затримали правоохоронці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Києва.

“Нетверезий кермувальник автомобіля скоїв наїзд на мопед, на якому їхали чоловік та жінка. Внаслідок зіткнення, водій двоколісного транспорту отримав тілесні ушкодження, а його пасажирка загинула на місці події”, - повідомили у поліції.

За попередньою інформацією правоохоронців на мопед наїхав 35-річний водій “Мазераті”, рухаючись по проїзній частині. У результаті зіткнення, 48-річна пасажирка мопеда смертельно травмувалась, а 28-річного водія двоколісного транспортного засобу госпіталізували до лікарні з травмами.

“Слідчі перевірили водія автомобіля на стан сп’яніння - прилад Драгер показав 1,66 проміле. Порушника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України”, - уточнили у поліції.

За фактом смертельної аварії розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння.

У випадку доведення вини водія, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном до 10 років. “Найближчим часом правопорушнику оголосять про підозру”, - зазначили у поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ДТП потрапило авто патрульної поліції




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися