У Київській області незаконно користувалися частиною водосховища

Вартість частини водосховища оцінена у 2,5 мільярди гривень

Суд, за позовом Білоцерківської окружної прокуратури, зобов’язав товариство припинити незаконне використання частини Білоцерківського нижнього водосховища. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

Вартість частини водосховища оцінена у 2,5 мільярди гривень. “Прокурори в суді довели, що без отримання правовстановлюючих документів для потреб рибогосподарської експлуатації товариство використовувало частину водосховища площею водного дзеркала 71 га на річці Рось”, - повідомили у прокуратурі.

У прокуратурі пояснили, що відповідно до чинного законодавства, не передбачено можливість використання водних біоресурсів без отримання права на водний об’єкт і земельну ділянку під ним.

“Також Білоцерківське нижнє водосховище має комплексне призначення, що відповідно до законодавства, забороняє його експлуатацію для цілей риборозведення”, - уточнили у прокуратурі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прокуратура у Києві звернулася до суду з вимогою припинити право власності на земельні ділянки, на яких будують багатоповерхові будинки, всупереч цільовому призначенню землі.

Факт використання земельних ділянок не за цільовим призначенням виявила Дарницька окружна прокуратура. Йдеться про будівництво житлового комплексу по вулиці Грузинській у Дарницькому районі столиці. На вулиці Грузинській будують ЖК Парк Слави. 

Дізнатися детальніше про ситуацію, читайте за посиланням.

Читайте також: як у Києві продають земельні ділянки комунальної власності.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися