Службова недбалість столичного посадовця під час війни завдала значних збитків

Скільки підрядник “заробив” на ремонті скверу

У Києві у 2022 році провели капітальний ремонт парку зі значною переплатою через службову недбалість. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури. 

“За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру директору КП по утриманню зелених насаджень Деснянського району у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України)”, - повідомили в прокуратурі.

Директора комунального підприємства звинувачують у службовій недбалості, що призвело до переплати понад 614 тисяч гривень за проведення капітального ремонту парку “Молодіжний”.


Слідство встановило, що восени 2022 року комунальне підприємство оплатило роботи з проведення капітального ремонту парку “Молодіжний” у Деснянському районі міста Києва. Однак до складу виконаних було включено вартість будівельних матеріалів за значно завищеною ціною.

“Надалі, директор комунального підприємства не перевіривши середню ринкову вартість будівельних матеріалів, підписав договір підряду з підприємством на проведення капітального ремонту парку “Молодіжний”, - повідомили у прокуратурі.

За результатами слідства виявлено, що вартість щебню та гранвідсіву була завищена на суму понад 614 тисяч  гривень і це при тому, що загальна вартість договору підряду складала трохи більше двох мільйонів гривень.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу директору комунального підприємства. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині вимагали хабар за користування землею.


Читайте также