Картельна змова у Києві: на кого “працює” КМДА та мер Кличко

У Києві за 10 років знесли чимало історичних будівель

У столиці склалася критична ситуація із захистом історичних будівель та пам'яток культурної спадщини. Одним із показових прикладів “ефективної” роботи столичної влади й посадовці, і пересічні кияни називають незаконне знесення садиби Зеленських. Доктор економічних наук, заступник міністра освіти і науки України, депутат Київської міської ради Андрій Вітренко переконаний, що “ні голова КМДА Кличко, ні директорка Департаменту Соловйова не збирались захищати історичну садибу Зеленських, тому що все було домовлено із забудовником”, повідомляє портал "Коментарі".

Андрій Вітренко розповів, що на засіданні ТСК по Києву було виявлено, що член консультативної ради Департаменту культурної спадщини КМДА, який приймав рішенням щодо статусу пам'ятки, є головою архітектурного бюро, яке проєктувало ЖК “Тургенєв”. Саме цей житловий комплекс планували будувати на місці історичної садиби.

“Між КМДА та друзями Кличка забудовниками існує картельна змова: історичні об’єкти Києва свідомо не підтримуються в належному стані, щоб потім віддати їх під забудову ТРЦ, ЖК та готелів для брата. Садиба Зеленських стало яскравим прикладом корупційної схеми, яку влаштував Кличко зі своїм оточенням. Вся структура КМДА працює виключно на друзів забудовників Кличка, а не мешканців Києва”, - наголосив депутат.

Він повідомив, що за 10 років “діяльності картелі” було завдано чимало шкоди: знесена будівля Квітів України на Січових Стрільців, садиба Уткіна на Симона Петлюри, Садиби Барбана. 

“Це картель має конкретні посади та прізвище: директор Департаменту охорони культурної спадщини Марина Соловйова, директор Департаменту містобудування та архітектури Олександр Свистунов, заступник голови КМДА Вячеслав Непоп, очолює їх всіх голова КМДА Віталій Кличко. Всі вони мають піти у відставку!”, - наголосив Андрій Вітренко. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що КМДА та власники садиби Зеленських підписали меморандум.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися