Аварія в метро: від Кличка вимагають справжню експертизу аварійної ділянки тунелю

Андрій Вітренко вказав винних в аварійному стані ділянки тунелю київського метрополітену

У Києві продовжують з'ясувати обставини, які призвели до аварійного стану ділянку тунелю між станціями “Деміївська”та “Либідська” столичного метрополітену. Днями Київська міська державна адміністрація повідомила результати експертизи щодо причин аварійності. Однак депутати міської ради піддають сумніву ці висновки. Доктор економічних наук, заступник Міністра освіти і науки України, депутат Київської міської ради Андрій Вітренко переконаний, що посадовців КМДА потрібно звільнити за неефективне управління, повідомляє портал "Коментарі".

За його словами, директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибора та профільні заступники голови КМДА повинні бути звільнені за систематичне ігнорування проблем по всьому місту та злочинну недбалість.

Він зазначив, що експерти у ході проведення досліджень, встановили, що експлуатація тунелю метро між станціями “Деміївська” та “Либідська” є неналежною та не відповідає будівельним нормам і правилам, але проблема роками ігнорувалась та приховувалась.

“Коли Віталій Кличко заявляє про маніпуляції з боку правоохоронних органів то посилається на результати своєї "правильної" експертизи. Біда в тому, що її ніхто в очі не бачив оскільки вона не була оприлюднена. Пане мере, де Ваша обіцяна експертиза? Коли вона буде представлена широкому загалу?”, - переконаний  Андрій Вітренко. 

Також він зазначив, що в результаті закриття шести станцій метро завдало збитків понад 138,5 мільйона гривень. КП “Київський метрополітен” недоотримав доходи на суму майже 26 мільйонів гривень.

“Київ не заслуговує на таких “управлінців”, - наголосив Андрій Вітренко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, хто понесе відповідальність за підтоплення тунелю у столичному метро.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися