Землі лісогосподарського призначення незаконно передали у приватну власність

Землю виділили для будівництва та обслуговування житлового будинку

Прокуратура повернула державі землі лісогосподарського призначення, які неправомірно перебували у приватній власності. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

“Бориспільська окружна прокуратура забезпечила реальне виконання рішення суду про повернення державі земельної ділянки лісогосподарського призначення вартістю понад 16 мільйонів гривень. Наразі її фактично повернуто у власність держави про що внесені відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,25 гектара на території Циблівської сільської ради Бориспільського району.

Щодо цієї земельної ділянки, прокурори у суді довели, що громадянину неправомірно надали у власність земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку. При цьому це земля має лісогосподарське призначення та знаходиться в постійному користуванні державного лісогосподарського підприємства. Крім того, уповноважені органи будь-яких дозволів на зміну цільового призначення чи вилучення цієї ділянки не надавали.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що територіальній громаді Києва, за рішенням суду, повернули земельну ділянку. 

“За позовом Київської міської прокуратури ділянку вартістю сім мільйонів гривень повернуто з приватної власності територіальній громаді Києва – рішення суду виконано”, - йдеться у повідомленні міської прокуратури.

Дізнатися детальніше про ситуацію з виділенням землі в Києві можна за посиланням.


Читайте также