У Київській області громадяни незаконно отримали землі заповідного фонду

Протиправне рішення щодо відведення землі ухвалило Держземагентство у Київській області

У 2014 році землі регіонального ландшафтного парку “Трахтемирів” було незаконно передано у приватну власність. Київська обласна прокуратура у суді домоглася витребування земель із приватної власності, повідомляє портал "Коментарі".

Суд, за позовом прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської обласної прокуратури, постановив повернути у комунальну власність Ржищівської міської ради земельну ділянку регіонального ландшафтного парку “Трахтемирів”.

Площа земель, які перебували у приватній власності становить 2 га, а ринкова вартість оцінюється у понад 72 млн грн.

Суд врахував доводи прокурорів, що Головне управління Держземагентства у Київській області у 2014 році відвело громадянам у приватну власність спірні ділянки під виглядом земель сільськогосподарського призначення. У прокуратурі зазначили, що таке рішення було протиправним. За даними прокурорів, відведені ділянки належить до земель природно-заповідного фонду. Вони знаходяться в межах ландшафтного парку. “Її перебування у приватній власності заборонено законодавством”, - наголосили у прокуратурі.

У прокуратурі зазначили, що забезпечують виконання судового рішення - уже повернули державі 12 земельних ділянок загальною площею 22,25 га.

Зазначимо, що регіональний ландшафтний парк "Трахтемирів", що розташовується у межах Трахтемирівського півострова (Черкаська та Київська області), займає площу у 10711,2 га. Це унікальний за геологічною будовою район, що характеризується значною піднятістю горбистої поверхні та утворенням ярів на правобережжі Дніпра.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про махінації із землею у Київській області.

Читайте также