У водоймах Київщини гине риба та качки (ФОТО)

Про ситуацію розповіли у Державній екологічній інспекції Столичного округу

У населених пунктах на Київщині виявили мертву рибу та качок. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

Екологи відібрали проби поверхневих вод з озера Чабанівське, яке розташоване на території Чабанівської територіальної громади Фастівського району Київської області. Там виявили вісім мертвих качок. За даними Державної екологічної інспекції Столичного округу, скидів стічних вод в озеро Чабанівське не встановлено.

Окрім того, фахівці лабораторії перевірили селище Пашівка, що у Макарівському районі Київської області. Експерти відібрали проби води на ставку №5. Тут також була зафіксована масова гибель риби. У водоймі зафіксували високу температуру води.

Раніше у Державній екологічній інспекції Столичного округу повідомили, що причиною мору риби та птахів у Голосіївському парку Києва можуть бути отруйні хімікати, які могли потрапити до каскаду ставків.

У Голосіївському районі Києва група екологів перевірила Горіхуватські ставки, розташовані у парку імені Максима Рильського. Біля водойм зафіксовано масовий мор птахів і риби. Експерти відібрали проби поверхневої води у ставку для лабораторного дослідження.

Під час обстеження Горіхуватських ставків експерти не зафіксували цвітіння води та сторонніх запахів від водойм. У місцях, де виявили мор риби, виявили високе хімічне споживання кисню та підвищення рівня заліза. На підставі цих показників екологи припускають, що до ставка навмисно скинули невстановлені отруйні хімікати.

Нагадаємо, комунальників Києва викрили у розтраті 30 мільйонів гривень, які мали піти на очистку водойм у столиці. Гроші були виділені на розчистку та благоустрій озера в Голосіївському районі Києва, проте роботи не виконали, зазначають у Нацполіції України. Окрім того, що озеро не чистили, на водоймі ще й незаконно видобували пісок.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися