У Києві на Печерську тонни фекалій зливаються у Дніпро (Фото)

У Печерському районі української столиці тонни фекалій зливаються у Дніпро через прорив труби на бульварі Лесі Українки. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив киянин Кирило Степанець.

За його словами, в районі бульвару Лесі Українки сталася аварія на каналізації, щомиті тонни нечистот потрапляють в Дніпро і Либідь через дощовий колектор. Він зазначив, що потім цю воду п'ють леї в Черкасах, Дніпрі, Запоріжжі, Херсоні та інших містах. Степанець заявив, що ситуація спостерігається вже понад два тижні, а комунальні служби не реагують.

Нагадаємо, що жителі столиці активно коментують заяву комунального підприємства "Київводоканал" про те, що вода з-під крана, яка подається в будинки киян, корисніша, ніж бутильована.  

Еколог Олександр Соколенко прокоментував заяву комунальників і розповів, чи безпечно пити воду з-під крана у Києві. Він поставив під сумнів заяву комунальників про якісну і безпечну доставку води в будинки. За його словами, вода подається в будинки з двох станцій - Дніпровської та Деснянської, проте в кранах ми отримуємо іншу воду, оскільки міська водопровідна мережа дуже стара і побудована в радянські часи.

Також еколог зазначив, що відбуваються процеси корозії, старіння й іржі у трубах, а все це потім потрапляє у воду. Тому, за його словами, немає ніяких гарантій, що вода в крані буде відповідати зазначеним показникам якості.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися