В Києві створять новий притулок для постраждалих від домашнього насильства

Адреса закладу не розголошується з міркувань безпеки постраждалих осіб.

В Києві розпочали ремонтні роботи у приміщенні, де з’явиться новий Притулок для постраждалих від домашнього насильства. Заклад  має запрацювати вже цього року. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

"Коли ми відкрили "кризові кімнати", то стикнулися з проблемою, що 10 днів перебування в закладі для постраждалих іноді недостатньо, щоб вирішити юридичні, психологічні, матеріальні, житлові проблеми. Якщо людині нікуди йти після перебування у "кризовій", то для цього в місті існує притулок, де можна знайти прихисток на термін до півроку. Але можливості діючого притулку обмежені. Саме тому було вирішено створити новий притулок для постраждалих, щоб більша кількість людей отримала можливість повернутися до нормального життя. Ремонтні роботи в закладі розпочато, а повноцінно він запрацює вже восени цього року", – зазначила Хонда.

Вона зауважила, що адреса закладу не розголошується з міркувань безпеки постраждалих осіб.

Заступниця голови КМДА також додала, що з початку року в місті зафіксовано 15338 звернень із питань домашнього насильства. У кімнатах кризового реагування перебували 146 осіб (4 чоловіки, 72 жінки, 68 дітей). У міському притулку перебувало 30 осіб (16 жінок та 14 дітей). Протягом липня до поліції надійшло 1667 звернень із питань домашнього насильства. До служби "Телефон довіри" – 323. У кімнатах кризового реагування перебувало 12 осіб (8 жінок, 4 дітей). У міському притулку перебувало 13 осіб (6 жінок та 7 дітей).

Як писали "Коментарі", однією з нагальних проблем сучасного суспільства є побутове насильство. Такі історії, на жаль, вже не рідкість і багато злочинців залишаються безкарними. Але не цього разу. Один з домашніх тиранів потрапить під суд. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва, передає "Статус Кво". Так, жителю столиці, якому 37 років, пред'явлено звинувачення і його справу розглядатиме суд. Чоловіка підозрюють у знущанні над своєю сестрою. Слідство встановило, що підозрюваний, безробітний  чоловік, систематично ображав свою 43-річну сестру, в присутності малолітніх дітей залякував її та принижував, погрожував фізичною розправою, здійснював фізичне насильство. Чоловіка вже чотири рази притягували до адміністративної відповідальності за домашнє насильство. Однак до зміни поведінки дані заходи не привели.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися